Kategorie
Brasserie Warszawska

Deserami lato się zaczyna

Ileż to razy czytaliśmy na różnych blogach, że w warszawskich restauracjach niby poziom wysoki, ale z deserami jest słabo, że cukiernicy nie mają inwencji lub co więcej, że w ogóle nie są zatrudniani! O zgrozo! I zastanawiamy się wtedy czyżby biedni oni, najedzeni nie dotrwali do finału, czy może też pecha mają, że na same serniki i fondanty trafiają?

W Brasserie lato kochamy za wiele rzeczy: urlopy, piękną i spokojną Warszawę, ale przede wszystkim za owoce. Truskawki, maliny, jagody, porzeczki, jeżyny, a później morele, wiśnie, śliwki i jabłka etc. No sami powiedzcie, czy z tymi deserami naprawdę jest tak źle?

PS. A wiemy, że inni też bardzo się starają… 🙂

W odpowiedzi na “Deserami lato się zaczyna”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *