Pierwszy powakacyjny pop up w ramach POP UP Ferment na Rozbrat 20 miał miejsce 1-3 września. Zaczęło się od mocnego uderzenia. Kolację przygotował Bartosz Szymczak, do tej pory organizujący pop upy w Singapurze, Londynie oraz Nowym Jorku. Jego menu „Powrót do natury” zachwyciło gości.
Podsumowanie:
Data: 1-3.09.2016 r.
Szef: Bartosz Szymczak
Menu: Powrót do natury
Jednym słowem – to był bardzo „otwarty” wieczór – otwarty na gości szef kuchni, który bez skrępowania, z dużą dawką luzu i spokoju serwował dania, cierpliwie i z pasją opowiadając o nich. Otwarty manager/sommelier – Ewelina, która znów dokonała cudów dobierając wina do niełatwych dań. I na końcu otwarta myśl kryjąca się w menu nawiązująca do lasu, wody, wsi spokojnej i powietrza.