Butchery and Wine

Butchery&Wine jako jedyna restauracja w Polsce czterokrotnie z rzędu otrzymała wyróżnienie przewdnika Michelin – Bib Gourmand.

Znakiem rozpoznawczym miejsca są dwa byki i butelka wina. Wyróżnia je filozofia prostych smaków i szczerej kuchni, w której z konsekwencją realizowana jest zasada „love what you eat”. Jak sami o sobie mówią: jedzenie jest ich pasją, a gotowanie ich inspiruje.

butchery

BUTCHERY&WINE
ul. Żurawia 20-22, 00-515 Warszawa
tel. +48 (22) 502 31 18
restaurant@butcheryandwine.pl
www.butcheryandwine.pl
facebook
instagram


Podsumowanie roku 2017

Rok 2017 był bardzo udany zarówno dla Ferment Group, jak i dla każdej naszej restauracji z osobna. Dużo się u nas działo, wzięliśmy udział w wielu wydarzeniach, część z nich zorganizowaliśmy sobie sami. 😉 Przeżyjmy to jeszcze raz… Butchery & Wine: Absolutnie bezprecedensowo w Polsce, po raz 6 otrzymaliśmy symbol Bib Gorumand, Karta win naszego […]

Kategoria: Brasserie Warszawska, Butchery&Wine, Kieliszki na Hożej, Kieliszki na Próżnej, Rozbrat 20 | Tagi: , , , , , , , , , ,

Szwedzkie spojrzenie na warszawską gastronomię

Czym Warszawa czaruje Szwedów? Relacja miłośnika dobrej kuchni i konesera win… Powiemy tylko tyle: jesteśmy dumni! „Jeśli chodzi o restauracje, jest w Warszawie wiele przyjemnych i dobrych lokali. Odwiedziłem tylko kilka, ale to sprawiło, że mam apetyt na więcej. Jedzenie i obsługa były znakomite, karty win ciekawe i na wysokim poziomie. Na dodatek wszystko naprawdę w […]

Kategoria: Brasserie Warszawska, Butchery&Wine, Kieliszki na Hożej, Kieliszki na Próżnej, Rozbrat 20 | Tagi: , , , , , ,

Nowość w karcie win Butchery&Wine!

Polskie wina to dopiero niedawno odkryta ciekawostka w winiarskim świecie. Tego wina powstało jedynie 500 butelek. 400 z nich kupiliśmy my. Chcieliśmy wszystkie, ale nam nie pozwolili… 🙂 100% Pinot Noir rocznik 2015, Winnica Płochockich

Kategoria: Butchery&Wine | Tagi: , ,

Kobe w Butchery&Wine!

Na pewno nie Wszyscy z Was o tym wiedzą, ale warto być z naszymi newsami na bieżąco: Niedawno mieliśmy przyjemność zaserwować dla Was wołowinę Kobe w ilości mocno limitowanej. Trzymajcie rękę na pulsie i zaglądajcie do nas – nie zawsze jest u nas dostępna, ale warto czekać!

Kategoria: Butchery&Wine | Tagi: , ,
Michelin Bib Gourmand

Trzy restauracje – 3 x Bib Gourmand 2017!!!

Wczoraj na GastronoTrends w Brukseli odbyła się premiera „Michelin Guide. Main Cities of Europe 2017”. Nie trzeba pasjonować się gastronomią, by wiedzieć, że wyróżnienie w tym przewodniku to jedno z najważniejszych wyróżnień dla restauracji. Przewodnik przyznaje nie tylko słynne i rozpoznawalne na całym świecie gwiazdki, ale także symbole sztućców i Bib Gourmand.  Symbol Bib Gourmand […]

Kategoria: Brasserie Warszawska, Butchery&Wine, Kieliszki na Próżnej | Tagi: , ,

Butchery&Wine – dla wszystkich, którzy kochają mięso. Nie tylko od święta.

Butchery&Wine jako jedyna restauracja w Polsce czterokrotnie otrzymała wyróżnienie przewodnika Michelin – Bib Gourmand. Oznacza to, że zjecie tu Państwo bardzo dobrze za rozsądną cenę. Miejsce wyróżnia filozofia prostych smaków i szczerej kuchni, w której z konsekwencją realizowana jest zasada „love what you eat”. Jeśli chcecie docenić swoich pracowników lub zrobić wrażenia na partnerach biznesowych […]

Kategoria: Butchery&Wine |

Świeża krew w klasyce

Choć się rozwijamy, wciąż coś ulepszmy, jeździmy po Polsce szukając jeszcze lepszych dostawców, a w Europie podglądamy jeszcze lepsze rozwiązania, to są z nami od zawsze „klasyki” – niezmienne i nie do podrobienia, jak przegrzebki z domowym boudin noir. Już samo połączenie jednych z najdelikatniejszych owoców morza jakimi są przegrzebki i aksamitnej, własnej produkcji kaszanki […]

Kategoria: Butchery&Wine | Tagi: , ,

Do mięsa podchodzimy na serio i profesjonalnie

Znacie nas i wiecie, że najważniejsza dla nas zawsze była, jest i będzie JAKOŚĆ. Zarówno serwisu, produktów, jak i serwowanych dań. Dlatego chef Butchery&Wine Paweł Suwała starannie dobiera dostawców, samodzielnie wybiera mięso, które później serwuje i dba o jego sezonowanie. Właśnie dokupiliśmy dwie dodatkowe szafy do sezonowania mięsa na sucho, od 1,5 roku grillujemy na […]

Kategoria: Butchery&Wine | Tagi: ,

5 lat za nami!

W tym roku mija 5 lat jak jesteśmy z Wami. Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim tym, którzy w nas uwierzyli, którzy byli z nami i którzy wciąż chętnie nas odwiedzają!

Kategoria: Butchery&Wine | Tagi: , ,

Suwała, Baron i inni – przepisy i opowieści

Pod koniec roku do księgarni trafiła książka head chefa Butchery&Wine Pawła Suwały „Suwała, Baron i inni – przepisy i opowieści”. To nie jest zwykła książka kucharska z recepturami, ale to również opowieści o kuchni i dobrym jedzeniu połączone z pięknymi zdjęciami. Zrobiona przez facetów, ale nie tylko dla nich. Sukces był tak duży, że po […]

Kategoria: Butchery&Wine | Tagi: , , , ,