Rozbrat 20

Rozbrat 20 – lokal reprezentujący neo bistro – kierunek w gastronomii robiący obecnie furorę w Skandynawii i Wielkiej Brytanii.

Mniej formalna, mało zobowiązująca restauracja z zaskakującym jedzeniem i bardzo szerokim wyborem win. Zlokalizaowana w samym sercu zielonego Powiśla, tuż naprzeciwko Parku im. Rydza Śmigłego. Działa od południa do zmierzchu. Na lunche podajemy zestawy zmieniane codziennie. A na kolację powinien się wybrać każdy, kto szuka nieśpiesznego miejsca z luźną atmosferą serwującego ciekawe i proste jedzenie, oparte na produktach od lokalnych dostawców. Każdą butelkę wina można kupić na wynos lub wypić tylko kieliszek na miejscu.

ROZBRAT 20
ul. Rozbrat 20, 00-447 Warszawa
tel. +48 (22) 416 62 66
biuro@rozbrat20.com.pl
www.rozbrat20.com.pl
facebook
instagram


Bartek Szymczak w #lexushybridcuisine

Od dziś, przez kolejne 2 dni, Bartek Szymczak – head chef Rozbrat 20 wspólnie z 6 innymi świetnymi szefami kuchni będzie gotował z  międzynarodową grupą szefów, którzy łącznie posiadają 10* Michelin i są również notowani w czołówce rankingu The World 50 Best Restaurants. A wszystko to w ramach #lexushybridcuisine. Zapytaliśmy się Bartka o to, czym dla niego […]

Kategoria: Rozbrat 20 | Tagi: , , , ,
Ewelina Brdak

Szczegóły są dla nas najważniejsze – rozmowa z Eweliną Brdak, managerem Rozbrat 20

Ferment Group: Jesteś managerem w Rozbrat 20 od początku, czyli od ponad 2 lat. Ostatnio restauracja przeszła zmiany. Czy były one konieczne? Ewelina Brdak: Zdecydowanie tak! Brakowało nam spójności. Niby mieliśmy wszystkie elementy: pomysł, świetnego i kreatywnego szefa kuchni, dobrze wyszkolony zespół kelnerski, ale potrzebna była nam klamra spinająca to wszystko. Na początku stycznia restauracja […]

Kategoria: Rozbrat 20 | Tagi: , , ,

Kuchnia produktu i dyscyplina – rozmowa z Bartoszem Szymczakiem

Rozmawiamy z Bartoszem Szymczakiem – szefem kuchni w Rozbrat 20 o zmianach, dyscyplinie i fermentowaniu. Adriana Ryszawy (Ferment Group): Jesteście 2 tygodnie po otwarciu nowego Rozbrat 20, co się zmieniło? Bartosz Szymczak (Head Chef Rozbrat 20): Niesłychanie dużo! Zmiany na kuchni wprowadziły wiele dobrego, nowa wentylacja i nieduża przebudowa spowodowały, że wszystkim nam pracuje się […]

Kategoria: Rozbrat 20 | Tagi: , , , , , ,

Podsumowanie roku 2017

Rok 2017 był bardzo udany zarówno dla Ferment Group, jak i dla każdej naszej restauracji z osobna. Dużo się u nas działo, wzięliśmy udział w wielu wydarzeniach, część z nich zorganizowaliśmy sobie sami. 😉 Przeżyjmy to jeszcze raz… Butchery & Wine: Absolutnie bezprecedensowo w Polsce, po raz 6 otrzymaliśmy symbol Bib Gorumand, Karta win naszego […]

Kategoria: Brasserie Warszawska, Butchery&Wine, Kieliszki na Hożej, Kieliszki na Próżnej, Rozbrat 20 | Tagi: , , , , , , , , , ,

Cierpliwość i konsekwencja – rozmowa z Danielem Pawełkiem

Rozmawiamy z Danielem Pawełkiem – właścicielem Rozbrat 20, o zmianach jakie w nowym roku przeszła restauracja, dokąd zmierza i jakie zadania przed nią stoją. Adriana Ryszawy (Ferment Group): Po dwóch latach funkcjonowania Rozbrat 20 się zmienia. Dlaczego? Daniel Pawełek (właściciel Rozbrat 20): Zmiany, które właśnie wprowadziliśmy są wynikiem dostosowywania się do tego, co od pewnego […]

Kategoria: Rozbrat 20 | Tagi: , , , , , , , ,

Szwedzkie spojrzenie na warszawską gastronomię

Czym Warszawa czaruje Szwedów? Relacja miłośnika dobrej kuchni i konesera win… Powiemy tylko tyle: jesteśmy dumni! „Jeśli chodzi o restauracje, jest w Warszawie wiele przyjemnych i dobrych lokali. Odwiedziłem tylko kilka, ale to sprawiło, że mam apetyt na więcej. Jedzenie i obsługa były znakomite, karty win ciekawe i na wysokim poziomie. Na dodatek wszystko naprawdę w […]

Kategoria: Brasserie Warszawska, Butchery&Wine, Kieliszki na Hożej, Kieliszki na Próżnej, Rozbrat 20 | Tagi: , , , , , ,

Kamil Jastrzębski – zawodnik Rozbrat20 w biegu w Swarzędzu

Kamil wygrał bieg na 10 km z czasem 30:38’. Nie dość, że wygrał i pokonał bardzo mocną konkurencję, to zrobił to w pięknym, lekkim i eleganckim stylu. Od niedawna trenuje pod okiem Huberta Duklanowskiego z Duklanowski Team i zaczyna osiągać ponadprzeciętne wyniki. Obserwujcie go, bo może jeszcze namieszać w tym sporcie!

Kategoria: Rozbrat 20 | Tagi: ,

Rozbrat20 – Upscale Casual Dining wg Warsaw Insider

Na gali Warsaw Insider otrzymaliśmy jeszcze jedną nagrodę. A ściślej mówiąc otrzymało ją Rozbrat20. Jak pisze magazyn: jak na prekursora filozofii neo-bistro przystało, w menu w R20 znajdziemy wiele technik i smaków związanych z wyśmienitą kuchnią, ale bez przesady i sztywności: przeciwnie, jest to miejsce, które ma się podobać. Pomocne w tym dążeniu do przyjemności […]

Kategoria: Rozbrat 20 | Tagi: , , , ,

POP UP Ferment Miejscem Roku wg Froblog

To dopiero było zaskoczenie! 🙂 POP UP Ferment stworzone przez Daniela Pawełka i Krzysztofa Rabka działało w Rozbrat20 tylko 2 miesiące, ale widać, że to wystarczyło. Froblog w uzasadnieniu napisała: uważam to miejsce za wyjątkowe zjawisko z wielu powodów. Tymczasowość, nowość, gościnnie gotujący inni szefowie, świetna obsługa i wine pairing. Przede wszystkim jednak wyróżniam to […]

Kategoria: Rozbrat 20 | Tagi: , , , ,

Pierwsze w Polsce neobistro zaprasza na Sylwestera 2016/17

Już za chwilę, już za moment! Jedyny taki Sylwester, w trakcie którego będziecie mieli możliwość porozmawiać z szefem kuchni i dowiedzieć się o jego inspiracjach i filozofii. Trzymamy się zasady „less formal – more fun”. Bo to restauracje są dla ludzi, a nie na odwrót. U nas nie musicie się martwić, czy podane danie jecie […]

Kategoria: Rozbrat 20 | Tagi: ,